8 Şubat 2010 Pazartesi

Tek Kullanımlık Yemek Çubukları

Bildiğiniz gibi çoğu Çin, Japon ve Uzak Doğu restaurantlarında tek kullanımlık yemek çubukları (chopsticks) kullanılır. Gerek hijyen gerekse de ekonomik olmaları bakımından pek çok yerde tercih edilir.

Tek kullanımlık yemek çubukları genel olarak bambu veya temel ağaç cinslerinden yapılır. Bazılarının tamamı kapalı ve bir kağıt ile kaplıyken, çoğunlukla arka kısımlarını açıkta bırakan kağıt kaplamaları da görebilirsiniz. Bazı zincir restaurantlarda bu çubukların kağıt kaplamaları üzerinde kendi reklamları ve isimleri yazılırken, farklı süslemelerde görülebilir.

Daha ekonomik olan modellerinde ise genel bir süsleme ve arka taraflarında yemek çubuklarının kullanımı şekillerle gösterilir ve bu yemek çubuklarını onlarca değişik yerde görebilirsiniz.

* Bu yazıda kullanılan tüm "tek kullanımlık yemek çubukları" Ömer Serkan Bakır’ın koleksiyonudur.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder